Sportbetting

Sportsbetting betyder vadslagning av sport och man har under alla år hållit på med vadslagning. På senare år har sportbettingen vuxit och blivit väldigt stor. Man kan betta på i princip allt som går att betta på. Men hur gör de som alltid lyckas pricka in sina bettingtips och faktiskt klarar av att leva på det? Går det att faktiskt bli bra på det eller handlar det om tur?

Svaret är att det går faktiskt att bli bra på det, och genom att lära sig spela på ett förnuftigt sätt så kan man faktiskt över tid få en schysst extrainkomst. Självklart kommer man aldrig kunna vinna alla vadslagningar, hur mycket man än läser på eller kan om en sport. Ibland blir det oförutsägbara skrällar och så kommer det vara, men det finns saker som man kan göra för att förbättra sina egna chanser att lyckas. Är du ny i spelet finns det några saker du borde tänka på innan du sätter igång.

  • Planering är en stor del för framgång. Till att börja med så måste du planera din startkassa. Kolla ekonomin och räkna ut hur mycket du har råd att förlora. För man måste alltid ha med i åtanken att det kan hända att pengarna går förlorade.
  • Satsa inte för stora summor. I början kan det vara bra att satsa ganska litet innan man får erfarenhet och vet hur man ska lägga sina bet för att spela smart. För att få startkassan att räcka länge, satsa ungefär fem procent på varje bet. Detta ger större chans till avkastning då du har fler bet som du har möjlighet att vinna på.
  • Gör research. Allra bäst chans har du såklart i de sporter där du kan mest. Där vet du om oddsen som finns är bra eller dåliga och har koll på hur det går för dessa. Är det någon som spelat ovanligt dåligt de senaste matcherna? Någon som kan tänkas skrälla? Har man inte kunskapen om en sport så kan man givetvis betta ändå om man tycker oddsen ser bra ut. Se bara till att göra en ordentlig research och läs på den tidigare statistiken som finns.
  • Ta en time-off efter en stor förlust. Tänk inte att du ska spela ännu mer för att “vinna tillbaka” pengarna. Risken för att förlora allt är större än chansen att vinna tillbaka pengarna.
  • Spela på olika sidor. Ofta har olika sidor, olika odds för samma matcher. Se till att vara medlem på i alla fall tre olika sidor för att kunna hitta det bästa oddset. Vissa sidor har dessutom generösa välkomstbonusar vilket gör att du kan få mer pengar att betta för.
  • Tänk långsiktigt. Ha en plan för ditt spelande och lägg inte bet “bara för att det är kul”. Visst är det bra att det är kul men förvänta dig inte att vinna några långsiktiga pengar på det. Långsiktigt spelande bygger på research och planering.
  • Ha tålamod. Det tar tid att bygga upp ett spelkonto. I början kanske du bara får in några hundralappar men tänk mer långsiktigt än så. Om ett år kanske hundralapparna är tusenlappar och ju mer du får in i din spelkassa, desto större bet kan du göra vilket också innebär större vinster.
  • Spela med hjärnan, inte med hjärtat. Ofta har man favoritlag i olika sporter, undvik att spela på dessa. Ofta förlorar man mer än man vinner då man bettar på “sitt” lag även de gånger de har dåliga odds eller stor risk för att förlora.

Oddsen speglar inte alltid den troliga utgången

Något annat att tänka på när man ska börja spela är att oddsen är endast en siffra på hur folket spelar på matcherna. Det behöver med andra ord inte spegla den förväntade utgången på en match. Till exempel om ett topplag i fotboll möter tabelljumbon så lär oddsen inte vara så höga på det laget som är i toppen. Men kollar man närmare och på statistiken så har topplaget börjat komma i en formsvacka, de har spelat de två senaste matcherna väldigt dåligt och har förlorat. Dessutom har de börjat röra om lite i sin startelva med ett par spelare och verkar inte ha så bra samspel. Tabelljumbon däremot, de har mycket högre odds samtidigt som de har vunnit sina två senaste matcher. Visserligen vann de med uddamålet men båda gångerna har varit riktiga kämpasegrar och laget har verkligen börjat spelat ihop sig mer. Kanske finns det då en ganska bra chans att tabelljumbon vinner mot topplaget. Med tanke på det höga oddset de har är det ett mycket bättre bet att lägga sina pengar på än på topplaget, som dessutom har dåliga odds.

Detta innebär också att man många gånger kan hitta bättre odds på lite mer udda sporter där inte lika många bettar. Ibland kan det alltså vara värt att lägga ner lite extra tid och göra research på dessa för att ha möjlighet att vinna ännu mer pengar.