Odds bonus

Det finns många olika typer av odds bonusar. Vi tänkte börja med att bestämma skillnaderna mellan olika termer och prata om vilka termer som betyder samma sak.

Odds bonus har många olika namn som egentligen betyder samma sak. Några exempel är betting bonus, sport bonus, insättningsbonus, välkomstbonus, sportsbetting bonus och spelbolag bonus.

Bonus
Betyg
Recension
Besök
 OddsAutomaten logoTillhör numera Bethard
5/5
 Mobilbet logo100% upp till 3000 kr|Omsättningskrav på x10
5/5
 ComeOn! logo100% upp till 3000 kr|Omsättningskrav på x6
5/5
 24hBet logo100% upp till 50€|Omsättningskrav på x11
5/5
 William Hill logo100% upp till 1000 kr|Omsättningskrav på x8
4/5
 Betway logo100% upp till 1000 kr|Omsättningskrav på x6
4/5
 Guts logo100% upp till 500 kr|Omsättningskrav på x10
3/5

Varför använder sig spelbolagen av odds bonus?

Odds bonusar finns framför allt till för att locka till sig nya spelare till sitt spelbolag. Idag kan en riktigt bra odds bonus vara skillnaden mellan att fullkomligt sköljas över med nya kunder och att inte få någon ny kund till sin hemsida alls i princip. Det är ingen nyhet att det idag råder en fruktansvärt stor konkurrens om framför allt nya kunder, men även redan aktiva spelare. Därför måste spelbolagen hela tiden snegla på sina konkurrenter och se till att de håller jämna steg med dem för att inte halka efter. Och det är här odds bonusarna kommer in i bilden. Skulle ett spelbolag hamna lite efter sina konkurrenter så är det bara för dem att fila på en ny fet odds bonus för att på så sätt bli slagkraftiga på marknaden igen. Det är ju ingen ny spelare som kommer att tacka nej till extra pengar att spela för så det gäller verkligen att visa uppskattning för sina spelare genom att erbjuda generösa och exklusiva bonusar.

Olika former av odds bonus

Som du redan vet så finns det en hel uppsjö av olika odds bonusar hos de olika spelbolagen. Men den absolut vanligaste formen av odds bonus är välkomstbonus eller insättningsbonus vilket är samma sak. Här nedan får du reda på vilka olika former av odds bonusar det finns och hur de fungerar.

Insättningsbonus

Detta är som sagt den vanligaste formen av odds bonus som spelbolagen kör med. En sådan innebär att du vid din första insättning hos spelbolaget blir belönad med extra pengar att spela för. Låt oss säga att du registrerar dig hos ett spelbolag som har en insättningsbonus på 100 % upp till 2000 kronor, vilket är en bra nivå. Sätter du då in 500 kronor så får du 500 kronor extra av spelbolaget att spela för. Detta innebär att du har hela 1000 kronor att spela för hos det spelbolaget, vilket ju är helgrymt. Dock kommer dessa bonusar oftast med omsättningskrav. Dessa kan variera från spelbolag till spelbolag och för att inte åka på riktigt ruttna omsättningskrav ska du alltid se till att kolla in villkoren för bonusen innan du bestämmer dig för att ta del av en bonus.

Free bet

Vi har också en annan typ av Odds bonus som kallas gratis bet eller free bet. Det är precis vad det låter som: ett gratis spel. Om du får exempelvis 500 kr i free bet. Om du använder ditt free bet på exempelvis  Sverige till ett odds av 2,00 får du behålla vinsten men inte insatsen. Du har har alltså 500 kr på kontot. Om istället Sverige förlorar (som de aldrig skulle göra) förlorar du inga pengar. Du satsade spelbolagets pengar. Du kan även spela på så kallade riskfria spel. Det betyder att du satar ett belopp på ett bett, vinner dy så får du vinsten i vanliga pengar eller bonusbelopp, men om du förlorar så får du dina satsade pengar tillbaka. Ett tips innan du spelar är dock alltid att läsa på lite mer om odds, Det skadar aldrig att vara lite extra kunnig när det kommer till spel om pengar.

Gratisspel utan insättning

Detta är precis som det låter. Vissa spelbolag erbjuder gratis pengar när du blir ny medlem hos dem. Du får helt utan risk ta emot en summa pengar (oftast mellan 50-100 kr) som du sedan kan använda att spela riskfria spel för. Dock brukar det komma med omsättningskrav som du måste uppfylla innan du kan begära uttag för din vinst, så det låter lite bättre än vad det egentligen är. Det finns givetvis många olika bonusar för betting på odds8.

Omsättningskrav

Den enklaste delen när man letar efter en ny odds bonus är att hitta hur stora bonusarna är. Alla spelbolag och recensionssidor är bra på att skryta, “Här får du 1000 kr gratis”. De matchar ofta din insättning upp till just 1000 kr. Det är en relativt vanlig odds bonus. Men det finns mycket som skiljer sig åt runt dessa vanliga betting bonusar. Ett omsättningskrav är ett villkor som säger att du måste spela igenom din bonus x gånger. Ett bra omsättningskrav brukar ligga på runt x6. Om odds bonusens omsättningsvillkor överstiger 12 gör man rätt i att hitta en annan bonus. Du är ändå inte klar i din efterforskning om odds bonusen.
För att vi spelare inte skall kunna lägga ett odds på 1,01 och omsätta bonusen på ett enkelt sätt ställs det ofta krav på oddset. Ett snällt bolag låter dig omsätta bonusen om oddset är på minst 1,60. Ett lite hårdare spelbolag kräver att oddset skall vara på minst 2,0 för att räknas mot omsättningsvillkoret.
Efterforskningen stannar inte här heller. En del spelbolag kräver att du måste omsätta din bonus på sju dagar. Det gör att du inte bara kan spela på dina favoritmatcher utan tvingas spela på ligor som du inte har koll på. Det är därför såklart bättre att välja ett betting bolag där du har 30 dagar på dig istället. Det finns också speciella omsättningskrav hos vissa spelbolag som bara finns där. Cherry är ett bra exempel. De har som policy att max bet är 25% av kassan. Letar du efter fler bonusar så kan du hitta en härlig Betting bonus från barabetting.com.